Een mooie website hebben is één ding. Maar een mooie website hebben die ook nog eens goed gevonden wordt door een zoekmachine als Google, is iets anders. Hoe kom ik hoger in Google? Dat is de vraag die iedere online georiënteerde ondernemer zich afvraagt. Alle technieken en activiteiten die bijdragen aan het verbeteren van je positie in de zoekresultaten vallen onder de noemer ‘zoekmachine optimalisatie’ ofwel SEO (Search Engine Optimization).

De ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie gaan snel. Heel erg snel. Google wordt steeds beter in het herkennen van kwalitatief goede websites. Gelukkig zitten onze SEO-specialisten bij Daizy Media hier bovenop, zodat ze altijd up-to-date zijn met de nieuwste technieken en strategieën. We hebben daarmee alle kennis in huis om je website zo optimaal mogelijk door Google te laten indexeren.

 

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie van Daizy Media?

We doen dat door een aantal aanpassingen aan je website. Zowel in de achterliggende techniek als met waardevolle SEO teksten. We zorgen ervoor dat de zoekmachine beter in kan schatten voor welke bezoekers jouw website relevant is. En daar draait het tegenwoordig om: relevantie. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden om ook jouw website hoger in Google te laten scoren. Vraag gratis en vrijblijvend een SEO scan aan en ontdek waar je kansen liggen!

 

Relevante bezoekers? Meer conversie!

Zoals gezegd draait de zoekmachine optimalisatie anno nu om relevantie. Maar hoe weten we nu voor wie je website het meest relevant is? En dan hebben we het niet over je doelgroep, maar meer specifiek over mensen die op Google naar producten of diensten in jouw branche zoeken. Om te ontdekken waar deze mensen precies naar op zoek zijn, doen we een uitgebreide zoekwoorden analyse.

Met een zoekwoorden analyse vinden we de exacte zoekwoorden die mensen gebruiken én bekijken we de online prestaties van je concurrenten op die woorden. Zo weten we niet alleen welke termen vaak gebruikt worden, maar ook of het loont om tijd en energie te steken in de zoekmachine optimalisatie voor deze termen. Uiteindelijk creëren we samen met jou een lijst waarin relevante woorden en termen zijn opgenomen waarmee jij hoger in Google kunt komen.

Vervolgens vernieuwen we de inhoud van je website, zodat deze helemaal is afgestemd op de wensen van je relevante bezoekers (lees: potentiële klanten!), welke we kunnen afleiden van de gebruikte zoektermen. Omdat we je bezoekers daarmee voorzien van de informatie waar ze naar op zoek zijn, is de kans groter dat we ze ook omzetten in echte klanten. We zorgen dus niet alleen voor meer bezoekers, maar ook nog voor een hogere conversie. Een win-win situatie!

 

Zoekmachine optimalisatie voor lokale ondernemers

Wanneer je als ZZP’er of bedrijf voornamelijk in je regio zaken doet, is het niet nodig om je zoekmachine optimalisatie activiteiten te richten op een landelijk niveau. Wanneer je hier niet bij stil staat, kost het onnodig veel tijd en geld. Als lokale ondernemer wil je dus het liefst in de lokale zoekresultaten verschijnen. Daarom proberen we bij Daizy Media je website extra relevant te maken voor bezoekers in jouw gebied. Ongeacht of dat nu lokaal of landelijk is.

 

Waarom ook jij hoger in Google wilt staan…

• Hoe hoger je website in Google staat, hoe sneller iemand op de website klikt
• Relevante bezoekers worden sneller klanten dan niet-relevante bezoekers
• Een hogere positie in Google zorgt voor meer naamsbekendheid

Wil je meer informatie over de opties van zoekmachine optimalisatie voor jouw website? Wij adviseren en helpen je graag. Vraag de gratis SEO scan aan of neem even contact met ons op en laat je verrassen door de mogelijkheden.