Zakelijk Instagram gebruik: 5 tips!

Instagram is booming, dat kun je rustig stellen. Het sociale medium – dat draait om het delen van mooie beelden – heeft de laatste jaren aan terrein gewonnen en behoort momenteel tot de top 3 meest populaire sociale media. Zakelijk Instagram gebruik biedt dan ook volop kansen en mogelijkheden.

Zakelijk Instagram gebruik: 5 handige tips!

Veel bedrijven vinden het lastig te bepalen wat Instagram voor hun bedrijf kan betekenen. Als jou doelgroep zich op Instagram bevindt zal je er toch over na moeten denken. Het is vooral interessant als je meer merkbeleving wilt gaan genereren. Ook zorgt zakelijk Instagram gebruik voor een boel interactie. Andere gebruikers kunnen onder jouw foto hun vrienden taggen en daardoor kun je al bedrijf steeds meer bereik krijgen waardoor je dus ook naamsbekendheid krijgt.

Op basis van de meest gemaakte fouten bij het gebruik van een zakelijk Instagram account hebben we een vijftal tips samengesteld. Met deze tips in het achterhoofd zou het een stuk makkelijker moeten worden om een beetje richting te geven aan je zakelijke Instagram account.

1. Plaats originele en pakkende foto’s

Probeer foto’s te maken die leuk zijn voor je volgers, foto’s van je personeel dat aan het werk is op bijzondere locaties of aparte projecten. Foto’s van je productieproces of leuke voor- en na foto’s als je bijvoorbeeld een schildersbedrijf, kapper of bouwbedrijf bent. Maak het leuk voor je volgers, laat iets zien dat ze anders niet zien, laat iets zien wat leuk gevonden wordt. Wees origineel en creatief, zorg ervoor dat je foto’s iets vertellen en vermijd herhaling van ‘meer van hetzelfde’.

2. Zakelijk Instagram gebruik: je profiel

Zorg er voor dat je je zakelijke Instagram profiel zo goed mogelijk gevuld hebt. Je biografie/beschrijving is bijvoorbeeld één van de belangrijkste onderdelen van Instagram om jouw merk neer te zetten. Zorg ervoor dat je hier communiceert wie je bent en wat jouw merk doet.

Zakelijk Instagram gebruik: 5 handige tips!
Nu al meer weten of misschien zelfs wat hulp nodig? Klik dan op contact opnemen en wij helpen jou graag verder!

3. #Hashtags

Bij Instagram wordt bij het plaatsen van een foto in de beschrijving gebruik gemaakt van zogenaamde hashtags. Dit maakt het voor gebruikers makkelijker om gewenste informatie te bekijken en te vergelijken. Probeer hashtags origineel te houden, maar zorg wel dat ze aansluiten op jouw merk. Het beste wat je kunt bereiken is dat volgers jouw hashtag uiteindelijk gaan overnemen!

4. Hergebruik je foto’s

Embed de foto’s die je op Instagram geplaatst hebt nu en dan op je weblog, website, Facebook, Twitter of LinkedIn bedrijfspagina. Je hebt zo afbeeldingen beschikbaar voor je site, blog en social media pagina’s en genereert extra bezoekers naar je Instagram profiel. Niet te vaak en zeker niet op alle social media sites tegelijk, dat is storend en kost je volgers.

Zakelijk Instagram gebruik: 5 handige tips!

5. Analyseer en wees kritisch op jezelf

Analyseer met het aantal likes op je foto’s en en lees alle reacties. Ontdek op deze manier welke soort foto’s beter gewaardeerd worden zodat je jouw toekomstige foto’s kunt optimaliseren en kan inspelen of wat volgers graag voorbij zien komen op hun tijdlijn. Zo zorg je ook dat mensen die jou volgen, je ook blijven volgen.

 

Infographics: M2bespoke