Review webtexttool.com

Webtexttool Review: SEO content door iedereen?

De website webtexttool.com biedt haar gebruikers de mogelijkheid om zoekmachinevriendelijke teksten te schrijven. Het bijzondere hierbij is dat je beoogde SEO teksten door de tool op diverse punten gevalideerd worden tijden het typen van de tekst. Er worden doorlopend tips en adviezen getoond die je vervolgens kan gebruiken om de tekst een hogere optimalisatie score te laten krijgen.

Hoe werkt webteksttool?

Zodra je ingelogd bent kan je een project en vervolgens een pagina aanmaken. De volgende stap is om een zoekterm te kiezen. Webtexttool analyseert vervolgens deze zoektermen binnen een paar seconden:

  1. weet je of er vaak gezocht wordt op het zoekwoord van je keuze;
  2. weet je hoeveel concurrentie er is voor de zoekterm;
  3. krijg je suggesties voor nog betere zoekwoorden.

Idealiter ben je dus op zoek naar een zoekwoord waar vaak naar gezocht wordt, maar waar elders weinig over geschreven wordt. Zodra je zoekwoord gekozen is ga je door naar de text editor. Deze bevat de knoppenbalken voor opmaak en lijkt sterk op de editors oa. WordPress  en Blogger.

De rechterzijde van het scherm is gereserveerd voor de webtexttool statusbalk. Deze toont prominent in beeld een circeldiagram die in procenten aangeeft wat de optmalisatiescope van je tekst is. De optimalisatie score loopt van 0 tot 100% en wijzigt tijdens het typen.  Daaronder staan voortgangsbalkjes die per onderdeel aangeven in hoeverre je op deze onderdelen iets hebt gedaan wat de zoekmachinevriendelijkheid ten goede komt. De voortgangsbalkjes zijn onderverdeeld in Kop H1, Kop H2-H6, Vetgedrukte tekst, Cursieve tekst en Body. Per onderwerp worden er tijdens het typen adviezen gegeven.

Wat vinden wij er van?

Webstexttool.com is een zeer bruikbare SEO tool voor eenieder die wel handig is met het schrijven van teksten maar wat moeite heeft met het zoekmachinevriendelijk maken van deze teksten. De prijstelling is echter stevig, abonnementen zijn er vanaf € 4,95 per maand. Deze vanaf-prijs is niet goed te verdedigen. De toegevoegde waarde van Webtexttool.com is bijvoorbeeld niet bijzonder groot ten opzichte van de SEO tool van Yoast. Ook de tool van Yoast geeft live en tijdens het typen SEO adviezen, gaat daarbij veel verder dan Webtexttool, biedt een uitstekende integratie met WordPress én is gratis!

Voordelen:

  • zeer gebruiksvriendelijke interface
  • volledig Nederlandstalig
  • zoekwoordplanner

Nadelen:

  • prijzig
  • geen WordPress integratie
  • alleen aandacht voor tekstoptimalisatie
  • weinig toegevoegde waarde tov. gratis concurrenten