Wat is retargeting en moet ik het gebruiken?

Retargeting, ook weleens remarketing genoemd, is het bereiken van mensen die jouw website verlaten zonder een belangrijke actie te voltooien. In dit geval kan een belangrijke actie betekenen dat iemand een product koopt, een contactformulier verzendt of op een belangrijke knop drukt. Met de diverse retargeting methodes kan je deze mensen op een later tijdstip gerichte advertenties of aanbiedingen sturen. Door de kracht van herhaling zullen mensen eerder geneigd zijn om jouw merk en producten te onthouden of aan te schaffen. Wel zo effectief dus.

Wanneer kan ik retargeting gebruiken?

Stel: je verkoopt producten in een webshop. Veel mensen winkelen in een webshop alsof ze in een winkelstraat shoppen. Winkel in, prijzen vergelijken, assortiment bekijken, informatie inwinnen en winkel uit. Het komt maar zelden voor dat iemand direct iets koopt als hij/zij voor het eerst de winkel binnenloopt. Met remarketing kan jij ervoor zorgen dat de drie paar schoenen die een bezoeker heeft bekeken op de webshop terugkomen in zijn/haar internetgebruik. Via Google Adwords kan je bijvoorbeeld advertenties tonen en zo de juiste mensen terug ‘lokken’ naar je website.

Werkt retargeten nou echt?

Ja, deze manier van adverteren werkt behoorlijk goed. Natuurlijk ga je het aantal website bezoekers niet gelijk verhogen met 75%, of je moet een enorm budget klaar hebben staan. Maar zelfs met een relatief klein budget kan je meer mensen terughalen naar jouw website. Uit onderzoek blijkt dat de kracht van herhaling geen fabeltje is, en dat een remarketing campagne het aantal website bezoekers behoorlijk verhoogt. Geen peanuts dus.

Maar hoe ga je nou zo’n campagne opzetten? Als je beschikt over de juiste kennis van websites, Google Adwords en een klein beetje met code kan werken kan je via Adwords of Facebook zelf de campagnes instellen. Klinkt dit allemaal als abracadabra? Dan helpen wij je! Wel zo makkelijk. En dan kun jij gewoon weer doen waar je goed in bent.