Waarom je als bedrijf Instagram Stories kan inzetten

Instagram is en blijft voorlopig (of wie weet voor hoelang) booming, ook voor bedrijven! Maak je al gebruik van Instagram voor je bedrijf? Eerder schreven we al over adverteren op Instagram.  Twee jaar geleden is Instagram met iets nieuws gekomen: Instagram Stories. Steeds meer bedrijven maken gebruik van Instagram Stories. Afgelopen juni heeft de tool zelfs de mijlpaal van 400 miljoen dagelijks actieve gebruikers bereikt. Maar wat houdt het in en waarom zou je het juist voor je bedrijf inzetten?

Wat zijn Instagram stories?

Op je feed plaats je belangrijke zaken, of in ieder geval foto’s en/of video’s die je op je feed wilt behouden. Daarbij probeer je het zo professioneel mogelijk te houden. Met Instagram Stories kun je een hele andere kant op. Bij Stories creëer je een compilatie van losse foto’s of video’s van maximaal 15 seconden die in een slideshow worden getoond. Elke foto of video valt te personaliseren 

en te bewerken met filters, emoji’s, tekst en andere decoraties. Zo is voor iedereen die je pagina volgt zichtbaar wanneer er een nieuwe post is. Stories zijn 24 uur zichtbaar en verdwijnen daarna volledig van de feed. Dit biedt de mogelijk om op een informele en speelse manier content te delen, terwijl je je vaste feed professioneel kan houden. Wil je bepaalde stories permanent behouden? Op je profiel kun je zogenoemde Hoogtepunten toevoegen. Voor profielbezoekers zijn deze hoogtepunten altijd zichtbaar boven de feed op je pagina.

Instagram is en blijft voorlopig (of wie weet voor hoelang) booming, ook voor bedrijven!

4 redenen om Instagram Stories voor je bedrijf in te zetten

  • Brand awareness. Stories zijn niet alleen zichtbaar voor je volgers, maar ook voor gebruikers die gebruik maken van de explore functie. In de posts kun je andere gebruikers taggen en je kunt hashtags en locaties toevoegen, waardoor je ook buiten je huidige community om nieuwe volgers aantrekt.
  • Exclusiviteit. Stories zijn maar voor een beperkte tijd zichtbaar. Als gebruikers op de hoogte willen blijven van alle updates van je bedrijf, dan moeten ze elke dag een kijkje nemen. Dit biedt bovendien de mogelijkheid om exclusieve 24-uurs acties te promoten.
  • Laat zien wie je bent. Met Stories kun je de alledaagse gang van zaken binnen je bedrijf showen. Toon je medewerkers, deel verjaardagen, activiteiten, noem het maar op. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Wees creatief, personaliseer en laat de ‘leuke’ kant van je bedrijf zien.
  • Stories zijn gewoon leuk. Punt. Probeer het maar eens. 🙂

Maar hoe?

In een volgende blog delen wij voorbeelden van bedrijven die Stories al succesvol inzetten en geven wij tips over hoe en wat. Wil je hiervoor op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op Facebook.