Kies je kanaal: de basis voor effectieve social media voor bedrijven

“Meest populaire en effectieve manier van marketing … en nog gratis ook!”

Social media … is dat wel echt nodig? Het kost aardig wat tijd en wat heb ik er aan?
Social media is meer dan likes, volgers en shares. Met social media voor bedrijven straal je een imago uit, bouw je aan naamsbekendheid, creëer je bereik, toon je creativiteit en schep je een band met (potentiële) klanten.

Oké, oké. Maar hoe doe ik dat dan?

Dat is een iets te groot onderwerp voor één blog. We beginnen gewoon met de basis door de mogelijkheden van elk populair kanaal voor je toe te lichten.

Kiezen van een social media kanaal voor je bedrijf

Op welke kanalen je actief bent als bedrijf is cruciaal. Per kanaal bereik je namelijk een verschillende doelgroep en bovendien is de soort content waarmee je goed kan scoren ook verschillend. We leggen je daarom even per kanaal uit waarvoor je het kunt inzetten  en wat voor soort mensen het gebruiken. Yes? Let’s go!

Een paar tips voordat we beginnen:

  1. Bekijk hoeveel tijd je hebt als bedrijf zijnde. Social media is vrijwel gratis, maar kan des te meer tijdrovend zijn.
  2. Kies niet elk sociaal kanaal. Wees eerder fantastisch op twee kanalen in plaats van degelijk op vijf.
  3. Maak een plan. Bedenk wat je gaat doen, hoe vaak en met welke toon. Een goede voorbereiding is het halve werk.
  4. Neem de tijd. De resultaten van je social media activiteiten zullen niet van de één op andere dag door het dak schieten. Plaats kwalitatief goede content je resultaten komen gegarandeerd.

Facebook

“De thuisbasis”

Facebook is het grootste social media kanaal tot op heden. Het bereik van Facebook is enorm. In Nederland bezoeken tot 9,8 miljoen bezoekers het platform. Facebook wordt door deze aantallen gezien als de basis van je social media strategie. Aangezien er wereldwijd zo’n 645 miljoen bedrijfspagina’s wekelijks worden bekeken is het eigenlijk wel een must om een Facebook bedrijfspagina te aan te maken. Wil je jong en oud bereiken? Dan zit je op Facebook goed. Je gebruikt het platform om interactie met je doelgroep te creëren.

 

Instagram

“Foto’s zeggen meer dan woorden”

De leeftijd van Instagram gebruikers ligt voornamelijk tussen de 18 en 35. Een jong publiek dus. Wat Instagram uniek maakt, is dat het volledig voor smartphones is. En toch weet Instagram maandelijks zo’n 2,1 miljoen Nederlandse bezoekers te trekken. Op Instagram plaats je informele foto’s en video’s om je doelgroep bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen te geven. Het geeft je bedrijf een menselijke en persoonlijke touch.

LinkedIn

“Doe zaken waar zaken te doen zijn”

LinkedIn is het grootst zakelijke sociale media kanaal voor professionals en bedrijven. Maandelijks bezoeken 4,2 miljoen Nederlanders het platform. Het is een plek voor bedrijven en professionals om zakenrelaties op te bouwen en leads te genereren. LinkedIn is veel formeler van aard en wordt dus ook voornamelijk ingezet voor kennisoverdracht en informeren.

 

Twitter

“Kort maar krachtig”

Twitter staat voor communicatie. Van actueel nieuws tot persoonlijke statusupdates. En dat allemaal binnen 140 leestekens. Twitter wordt voor bedrijven vaak ingezet als webcare tool. Zo kunnen klanten aankloppen bij bedrijven met problemen of vragen. Help je de klant via Twitter goed, dan kan de hele wereld dat in principe zien. In Nederland zijn er zo’n 2,2 miljoen actieve gebruikers op Twitter.

 

Pinterest

“Inspireren & inspiratie”

Pinterest is een tricky social media platform voor bedrijven. Wil je op Pinterest uitblinken, dan moet je als bedrijf met echt kwalitatief goede content (en met name foto’s!) komen. Er zijn wereldwijd maar één miljoen bedrijfspagina’s op Pinterest. Dat laat eigenlijk al zien dat het niet een gemakkelijk platform is voor bedrijven. In Nederland trekt het platform maandelijks toch zo’n twee miljoen bezoekers. Er liggen stiekem dus wel degelijk kansen om je doelgroep te inspireren en een autoriteit te worden in je branche.

 

Google+

“Google’s kindje”

Wat? Google Plus? Precies. Google drong het platform op aan haar gebruikes en dat lijkt toch zijn vruchten af te werpen. Zo’n 740.000 mensen bezoeken maandelijks Google+. Het is een combinatie tussen Twitter en Facebook waar veel interactie op plaats kan vinden. Als bedrijf zijnde is het toch goed om aanwezig te zijn op dit platform, want het platform is van Google… En je raadt het al, het werkt natuurlijk dus ook voor je SEO.

 

Snapchat

“Snel, voordat je te laat bent”

Snapchat is upcoming, vooral onder de jongeren. Na onderzoek blijkt dat de gebruikers van Snapchat echter weinig bedrijven volgen. Doe je Snapchat goed als bedrijf, dan is het de ideale manier om een kijkje achter de schermen te geven en mensen kennis te laten maken met je bedrijf. Op een fijne, informele manier. Toch is het een lastig platform, omdat er ook geen duidelijke statistieken beschikbaar zijn. Snapchat gebruik je puur als middel om het imago van je merk vorm te geven.

 

Zo. Dat waren de social media kanalen in een notendop. Zoals we al hebben aangegeven, kies één, twee of misschien drie sociale platformen en wordt op dat platform een expert. Na verloop van tijd zul je vanzelf de vruchten plukken van je social media activiteiten. Niet alleen in directe sales, maar ook een connectie met de potentiële klant, een groter bereik, een verbeterd imago en een grotere naamsbekendheid behoren tot de mogelijkheden. En dat allemaal bijna gratis. Social media, doen dus!

Klinkt het allemaal als hocus pocus? Of heb je simpelweg niet genoeg tijd om een effectieve social media strategie op te zetten en uit te voeren? Onze experts helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden!

Direct contact opnemen