Snapchat: het nieuwe social beloofde media kanaal voor bedrijven?

Snapchat is een relatief jong sociaal media kanaal wat vooral door jongeren gebruikt wordt. Mensen van 30 jaar en ouder gebruiken immers eerder een platform zoals Facebook, Twitter of LinkedIN. Marketingfacts heeft een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van Snapchat. Daaruit blijkt dat personen tot 30 jaar binnen de doelgroep vallen die bedrijven willen bereiken via het social media kanaal. Maar wat is Snapchat precies voor medium? Het is een platform waar je foto’s of korte video’s kan delen. De content is maar één keer te zien. Daarnaast is er net zoals op Facebook een soort tijdlijn waarop, als u dat wilt, de content vaker bekeken kan worden. Snapchat is de laatste tijd ook erg in trek door de vele filters die er beschikbaar zijn. Denk aan de ‘face-swap’ filter waarmee de gezichten van twee personen worden verwisseld.

Snapchat toevoegen aan uw social media plan

Het social media kanaal heeft nog wel een aantal uitdagingen. Zo biedt het platform geen uitgebreide analysemogelijkheden en rapportages. Het inplannen van een “snap” is ook nog niet mogelijk. Voor online marketing bureau’s en andere organisaties kan het medium dus nog een uitdaging zijn omdat de gegevens niet te meten zijn en je geen inzicht hebt in wat het oplevert. Het is dus uw eigen afweging of je het moet gaan toevoegen aan het social media plan van uw bedrijf.

Adverteren op social media via Snapchat

Snapchat is de laatste tijd hard bezig om het bedrijven makkelijker te maken. Dit doet het onder meer door mogelijkheden te ontwikkelen om te adverteren. Die tools worden in de nabije toekomst gelanceerd. Dit maakt het een stuk inzichtelijker of jouw organisatie Snapchat kan gebruiken voor een internet marketing campagne.

Snapchat inzetten bij uw marketing campagne

Het platform is vooral bedoeld voor branding, awareness en engagement. Branding is je merk sterker neerzetten als bedrijf, denk aan Coca Cola, die doen dat heel goed! Snapchat is ook goed voor awareness omdat je kan laten zien wat je als bedrijf doet en waar jouw organisatie voor staat.

Engagement door middel van social media

Op Snapchat plaatst je realtime foto’s of filmpjes. De content is dus altijd actueel. Om die reden is je content ook realistisch en minder bewerkt dan andere visuele media. Dit maakt Snapchat een persoonlijk middel en is het ideaal om op een informele manier een band te creëren met je doelgroep.

Naast dat de content een hoog ‘fun’ gehalte moet hebben, moet de content ook ‘snel’ zijn. Bij het gebruik van Snapchat moet je er rekening mee houden dat je het niet te commercieel maakt zoals op andere social media kanalen (Facebook, Twitter of Instagram). Het is immers een totaal andere manier van online marketing. Zoals gebruikelijk bij een relatief nieuw platform, is experimenteren het toverwoord.

Snapchat nieuwe social media

Wat kan Snapchat voor u betekenen?

Voor u, als bedrijf zijnde, kan Snapchat de doelgroep inzicht bieden. Het laat zien hoe het achter de schermen allemaal reilt en zeilt. Ze leren u als bedrijf kennen en zien wat er allemaal gebeurt voor hun product of dienst. De content op Snapchat mag heel serieus zijn over bijvoorbeeld de bedrijfsvoering, maar daarnaast mogen er ook filmpjes worden geplaatst over grappige en/of interessante zaken die jullie meemaken. Het levert uw klanten een kijkje in jullie bedrijf. Snapchat zorgt voor klantenbinding, de doelgroep kan zich betrokken voelen bij uw organisatie. Bij het gebruik van Snapchat raden wij het aan om onderstaande punten te hanteren zodat Snapchat een succes kan worden voor u als organisatie.

  • Jongeren delen sneller, omdat Snaps na verloop van tijd verdwijnen;
  • Zorg ervoor dat je de Snaps niet te lang maakt;
  • Snapchat werkt erg goed voor engagement;
  • Gebruik Snapchat niet alleen om je merk te promoten;
  • Volgers reageren sneller en vaker dan op Facebook;
  • Filmpjes werken goed;
  • Het is moeilijk om een community op te bouwen, dit kost tijd.