Shopping advertenties voor Google Afbeeldingen

Nieuwe advertentie formats voor Google Images

Uit een recent onderzoek is gebleken dat Google de eerste plek is, waar er wordt gezocht naar een nieuw merk of product. Volgens Google gebruikt 50 procent van alle online shoppers afbeeldingen om inspiratie op te doen voordat zij een aankoop doen. Een toenemend aantal zoekt ook via Google Afbeeldingen.

Shopping-advertenties voor Google Afbeeldingen

Nu het cijfermatig inzichtelijk is gemaakt dat de online shopper zich graag visueel laat inspireren, is er een grote kans om in te spelen op jouw doelgroep met visuele content. Google komt daarom nu met Shopping-advertenties voor Google Afbeeldingen. Je kunt meerdere producten linken aan één advertentie. Hierdoor kun je de consument nog meer inspireren, en kan jij natuurlijk meer omzet genereren.

De adverteerder upload afbeeldingen die relevant zijn voor de zoekopdracht en voegt hier tags aan toe. De online shopper kan door middel van deze tags meer informatie vinden over het product. Zoals de naam, het merk en de prijs.

Sinds de lancering zijn er al duizenden retailers en merken in 17 landen actief geweest met Showcase Shopping-advertenties. De retailers en merken spelen hiermee in op de customer journey. De mogelijkheden voor de consument worden vergroot, maar ook die van de retailer. Het is een nieuwe manier om het contact met de consument aan te gaan.

Shopping advertenties voor Google Afbeeldingen

Deze advertentie is net weer een stap verder dan het zoeken via Google Images!

Deze advertentie is net weer een stap verder dan het zoeken via Google Images. De potentiële klant kan direct klikken op het product. Mits deze aan de afbeelding gekoppeld is. Het concept lijkt ook op de werkwijze van Pinterest, Facebook en Instagram. In der loop der jaren kan je via Pinterest, Facebook en Instagram direct shoppen via de afbeeldingen die online zijn gezet. Ideaal voor de online shopper, toch?

Er kan geconstateerd worden dat er een trend gaande is. Het wordt steeds makkelijker om via afbeeldingen, artikelen te vinden en direct te kopen. Deze trend zie je ook terug in de ontwikkeling van shopping apps. Via deze apps zoek je met foto’s naar een vergelijkbaar kledingstuk of artikel, net zoals je zoekt met een afbeelding in Google Afbeeldingen. Deze ontwikkelingen bevestigen dat er steeds meer op visueel beeld wordt gezocht.

Naar verwachting wordt deze update deze maand doorgevoerd in Nederland.