Daizy media e-mailmarketing trends

Opkomende trends in e-mailmarketing

Wat zijn de opkomende trends in e-mailmarketing? Daar ga je in deze blog een antwoord op krijgen. Aangezien e-mailmarketing steeds meer wordt gezien als een belangrijk communicatiekanaal. Zorg er als marketeer voor dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends. Daarna kun je pas bewuste keuzes gaan maken. In deze blog lees je meer over de opkomende e-mailmarketingtrends.

1. Automation op de eerste plek 

Heb jij al gehoord van e-mail automation? Het is de ideale manier om gebruik te maken van √©√©n op √©√©n communicatie. Stop met het versturen van bulk nieuwsbrieven, want klanten waarderen het niet meer. Gebruik je kostbare tijd voor andere werkzaamheden, zoals automation. Begin met het cre√ęren van nieuwe e-mails voor je verschillende doelgroepen. Ook kun je bestaande e-mails optimaliseren. Let op! Doorbreek wel de oude nieuwsbrief patronen. Blijf doorgaan met het delen van nieuws op een meer persoonlijke manier. Zo blijf jij je klanten verrassen en enthousiasmeren.

2. Slimme inzet van interactiviteit en creativiteit 

Gebruik jij je creativiteit bij het opstellen van e-mails? Zo ja, dan ben je goed bezig. Doe je dat niet is het verstandig om er aandacht aan te besteden. Aangezien creativiteit in e-mails leidt tot betere resultaten. Natuurlijk wil je online opvallen en meer interactie tussen de doelgroep en je bedrijf. Maar het vereist een slimme aanpak. Hiervoor zijn interactiviteit en creativiteit belangrijke factoren. Daarom is het belangrijk om je e-mails ook interactiever te maken. Maar hoe doe je dat? Daar zijn vele manieren voor. Denk bijvoorbeeld eens aan een video. Ook kan je denken aan een swipe functie, countdown-teller of een zoekfunctie in je e-mail. Bekijk een e-mail net zoals een website. Stel jezelf daarbij de vraag: Wat wil je bereiken met jouw mail en welke interactieve tool past hierbij? Implementeer dit dan in je e-mails en maak ze op die manier een stuk interactiever.

Daizy media e-mailmarketing trends

E-mailmarketing wordt steeds vaker gezien als belangrijk communicatiekanaal!

3. Slimmere transactionele e-mails 

Waarschijnlijk heb je wel eens een transactionele e-mail ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een bevestigingsmail van een bestelling. Ook kan je denken aan updates over je pakketje en andere meldingen. Deze e-mails worden het meeste geopend. Maar waarom? Het is eigenlijk heel logisch. Als jij wat bestelt wil je ook op de hoogte blijven van je bestelling. Zodra er nieuw bericht over is open je de mail zo snel mogelijk. Hierdoor worden transactionele e-mails het meest geopend en gelezen.

Bedrijven vergeten wel eens dat transactionele e-mails ook onderdeel zijn van de marketingmix. Dus grijp je kans om het serviceniveau van je bedrijf te verhogen. Wij geven je graag twee handige stappen om te zetten.

Redesignen 

De eerste stap is het redesignen van transactionele e-mails. Je e-mail moet passen bij de uitstraling van jouw bedrijf. Dit voelt niet alleen vertrouwelijk aan bij de klant, maar het oog wil ook wat. Maak je e-mail op met foto’s en gebruik kleuren die passen bij de huisstijl. Ook video’s passen hierbij. Maak er iets aantrekkelijks van!

Integreren 

De tweede stap is het integreren van aankoopdata in transactionele e-mails. Op basis van de aankoopgeschiedenis kun je segmenteren en personaliseren. Verder kun je denken aan productaanbevelingen, loyaliteitsprogramma’s en herhaalaankopen stimuleren. Ook hiervoor geldt dat je niet moet denken vanuit het integreren van aankoopdata. Maar denk vanuit het middel om jouw mogelijke doelen te bereiken.

4. Personalisatie 

Personaliseer en segmenteer je e-mails. Dit klink cliché, maar het werkt. 67% van de ontvangers verwachten gepersonaliseerde content. Ze worden liever aangesproken met hun eigen naam en ontvangen mails met een aanbod dat bij ze past. Bied je geen gepersonaliseerde e-mail aan, dan kan het de ontvangers gaan irriteren.

Verander de situatie direct en zie het voordeel. Anders bestaat er de kans dat klanten je mails niet meer openen. Het is verstandig om voor interactie te zorgen in je e-mails. Zodra je dat doet komen je vertoningen sneller in de priority inbox van de ontvanger te staan. Ook is het belangrijk om het onderwerp van de mail persoonlijk en aantrekkelijk te maken.

5. De dark mode: hype of must? 

In e-mailmarketing wordt dark mode steeds populairder. Het is van belang dat je e-mails er ook in de dark mode goed uitzien. Daardoor kan je doelen veel beter bereiken. Als afzender heb je er geen invloed op wat de ontvanger ingesteld heeft qua kleuren. En daarom doe je er goed aan om je e-mail template zo goed als dark mode-proof te maken.

Conclusie

Bovenstaande vijf punten zijn de aankomende trends op het gebied van e-mailmarketing. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen om jouw e-mails een upgrade te geven. Testen kan nooit kwaad, wellicht verhoog jij je ‚Äėopen rate‚Äô en conversie aanzienlijk.¬†Heb je toch hulp nodig bij het opstellen van de juiste e-mail? Neem gerust¬†contact¬†met ons op en wij helpen je graag verder!