De nieuwste functie van Google Mijn Bedrijf: Google Posts

Ongeveer twee weken geleden lanceerde en integreerde Google haar nieuwste feature: Google Posts. Google Posts is erg simpele publicatie tool binnen Google Mijn Bedrijf. In enkele minuten kan je een post schrijven. In deze post kan kan je een stukje informatie delen (inclusief foto) en deze verschijnt vervolgens in de zoekresultaten van mensen die zoeken naar jouw bedrijf. Het is ook mogelijk om er een evenement van te maken en om een knop toe te voegen met Meer informatie, Reserveren, Registreren, Bestellen of bijvoorbeeld Bekijk aanbod.

Waar gebruik je Google Posts voor?

voorbeeld google posts

Zoals aangegeven kun je met een Google Post een stukje informatie delen. Die informatie is dan te zien op jouw Google Mijn Bedrijf pagina. In het screenshot hiernaast zie je onze Google Mijn Bedrijf pagina. Daar zijn momenteel twee Google Posts te zien. De linkerpost hebben we ingezet om ons logo duidelijk zichtbaar te maken en wat te vertellen over onze dienst. De rechterpost hebben we ingezet om een blog te delen. Beide berichten hebben een knop met meer informatie die linkt naar onze website.

Een post van Google kan je ook gebruiken voor:

  • Kenbaar maken van een evenement dat je organiseert
  • De mogelijkheid tot reserveren/registreren op je Google Mijn Bedrijf duidelijker zichtbaar maken (mensen hoeven niet op je website te zoeken, maar kunnen direct via Google op de juiste pagina komen)
  • Aanbieden van dienst, product of aanbod
  • Doorgeven van een aanpassing zoals telefoonnummer, openingstijden, locatie etc.

Eigenlijk kan je een Google Posts overal voor inzetten. Mijn advies is dan ook om er mee te experimenteren om te kijken of het bericht aanslaat (wat je dan weer makkelijk kunt zien in Google Mijn Bedrijf zelf).

In 5 stappen naar een Google Post!

Omdat deze nieuwe update van Google geïntegreerd is in Google Mijn Bedrijf is het handig dat je met die tool van Google ook overweg kunt. Kan je dat nog niet of wil je graag wat tips? Dan verwijzen we je graag even door: Google Mijn Bedrijf: 10 tips en technieken (aanrader!).

Nu gaan we in een aantal stappen gaan we naar een succesvolle Google Post!

Stap 1: Gan naar Google Mijn Bedrijf en log in

Stap 2: Zoek de locatie waar je de Google Post wilt plaatsen en klik op “Locatie beheren”

Stap 3: Klik links op “Berichten”

Stap 4: Voeg een foto toe, schrijf je post en voeg eventueel een knop toe

Stap 5: Bekijk het voorbeeld en, als hij goed is, klik op “Publiceren”

De voordelen van Google Posts

voorbeeld google post

De nieuwste update heeft veel voordelen. Je kunt als bedrijf een extra stuk informatie bieden, zonder dat mensen je website bezoeken. Wil je bijvoorbeeld je nieuwste producten aanbieden? Of wil je mensen direct laten reserveren? Dat kan! Daarnaast hebben Google Posts nog meer voordelen:

  • Als mensen op je naam zoeken en willen reserveren voor bijvoorbeeld een knipbeurt, dan komen ze via de juiste Google Post meteen uit op de juiste pagina. Ze hoeven niet eerst naar je website om vervolgens de juiste pagina te zoeken.
  • Binnen de organische zoekresultaten eis je meer plek op! Dit is zowel op mobiel als op desktop. Je Google Mijn Bedrijf profiel wordt door het toevoegen van een Google Post stukken groter. Hierdoor val je meer op. En we hoeven je niet te vertellen dat dat heel handig is!

Aandachtspuntjes…

Na bijna twee weken te hebben gewerkt met deze nieuwe update van Google hebben we twee puntjes van aandacht gevonden voor deze dienst. Even opletten dus:

Aandachtspunt 1: Je kan de volgorde van de Google Posts niet aanpassen. Stel: je schrijft drie Google Posts. Maar je eerst geschreven post wil je toch vooraan hebben staan? Dan kan je niet schuiven en zul je de berichten opnieuw moeten plaatsen (en verwijderen).

Aandachtspunt 2: Zes dagen na het plaatsen van je post krijg je een mail van Google: “Melding: Uw post verloopt binnenkort”. Als je een Google Post plaatst blijft deze zeven dagen staan. Vervelend als je een aanbieding hebt die misschien wel een maandje wilt vertonen. Houd er dan rekening mee dat je de post vier keer opnieuw moet plaatsen.

Ik zit in mijn Google Mijn Bedrijf, maar ik zie de Google Posts optie niet?

Het is mogelijk dat je de optie voor Google Posts nog niet hebt. Oftewel, als je in de juiste locatie zit staat er aan de linkerkant geen “Berichten”. Dit heeft te maken met de rechten die je hebt. Als je een Google Post wilt aanmaken moet je de rol “Primaire eigenaar” hebben. Dit kan je controleren door links op “Gebruikers” te klikken.

google mijn bedrijf locatie beheren

Welke Google Post doet het goed en welke doet het niet goed?

Google is zo vriendelijk geweest om het aantal weergaven en het aantal klikken per Google Post te vertonen. Je kan dus perfect zien welke het goed doet en welke het toch niet goed doet. Het aantal weergaven kan je bekijken als je binnen Google Mijn Bedrijf op “Berichten” klikt. Het aantal klikken kan je alleen per post zien. Daarvoor moet je dus eerste de juiste post selecteren.

Tip voor het gebruik van Google Posts

Voordat je aan de slag gaat geven we je nog één tip mee: om extra aandacht te trekken of om duidelijk te maken dat je kan reserveren, kun je de foto laten lijken op een knop. Als mensen dan googlen op je bedrijfsnaam zien ze meteen een grote knop met bijvoorbeeld “RESERVEREN”. Dit vergroot de kans dat mensen daadwerkelijk zullen klikken en ook sneller naar je website gaan.

Nu je alle ins-and-outs kent van de nieuwste update van Google, kun je er zelf mee aan de slag! We zijn erg benieuwd hoe jij Google Posts gaat inzetten en hoe creatief je er mee bent. Laat het ons weten!