De nieuwe Facebook-like buttons: een maand later…

Een maand geleden waren ze er ineens, de nieuwe Facebook-like buttons, waardoor we nu kunnen kiezen uit vijf emoties en bijhorende emoji’s om te reageren op een post. In plaats van alleen ‘leuk’ kan er nu ook gekozen worden voor ‘geweldig’, ‘grappig’, ‘verbluft’, ‘verdrietig’ en ‘boos’.

Facebook testte de knoppen eerst in Ierland en Spanje en sinds 25 februari 2016 zijn ze beschikbaar voor alle 1,6 miljard gebruikers wereldwijd.

Facebook Like-buttons: vooral ‘leuk’

Weekblad Elsevier deed een inventarisatie op basis van enkele tienduizenden reacties op berichten van populaire Facebook-pagina’s. Daaruit blijkt dat de nieuwe icoontjes vooral worden gebruikt om aan te geven ergens ‘boos’ of ‘verdrietig’ om te zijn. De ouderwetse ‘vind-ik-leuk-knop’ blijft verreweg het populairst:

  • Grappig 0%
  • Verbluft 2%
  • Geweldig 3%
  • Verdrietig 5%
  • Boos 7%
  • Leuk 83%

 

Facebook emoji reaction pack

Een slimme developer ontwikkelde Reaction Packs, waarmee je de standaard emoji’s kan vervangen door onder andere – hou je vast – het gezicht van Donald Trump.

Geen fan van Donald? Je kan ook een andere Reaction Pack kiezen. Zo kun je de emoji’s veranderen in typetjes van Pokémon of in andere populaire memes. We durven te wedden dat er na verloop van tijd nog veel leuke pakketten zullen worden toegevoegd!

Hoe verander je je Facebook reactions?

  1. Ga naar de Chrome webstore en download de add-ons voor Reaction Packs
  2. Ga naar de Reaction Packs-website en klik op ‘Use this pack’ bij de afbeeldingen die je wilt gebruiken.
  3. Refresh je Facebook en klaar!