blog-lokale-seo-belangrijker-dan-ooit

Lokale SEO juist nu belangrijker dan ooit

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt. We gaan steeds minder vaak de deur uit en bestellen meer en meer online. Wanneer we toch de deur uitgaan gaan we niet ver weg. Want zeg nou zelf… zie jij de laatste tijd nog veel andere steden? We helpen allemaal graag de lokale ondernemer en bestellen erop los bij dat lekkere restaurantje om de hoek. Shoppen doen we zo veel mogelijk in onze eigen winkelstraat. Lang verhaal kort; we leven op het moment heel lokaal. Dit biedt een uitgelegen kans om hier als ondernemer op in te spelen. Lokale SEO is namelijk nog nooit zo belangrijke geweest! Maak jij hier al optimaal gebruik van?

Lokale vindbaarheid vergroten

De laatste periode zoeken we steeds vaker online naar producten of diensten vlakbij huis. Dat betekent dat de lokale zoekopdrachten stijgen. Hier kan jij als bedrijf van profiteren. Wanneer jij je lokale vindbaarheid vergroot en hoog scoort in Google is de kans groot dat je meer lokale bezoekers naar je website trekt. Dit kan leiden tot meer verkopen online en in je winkel.

Wat is lokale SEO?

Voordat we overgaan tot de tips leggen we eerst uit wat lokale SEO is. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat is het optimaliseren van een website voor een zoekmachine. Met als doel de website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen en meer bezoekers te genereren. Lokale SEO richt zicht ook op de locatie van de huidige zoeker. Is er iemand in jouw omgeving die zoekt naar producten die jij verkoopt? Dan moet jij zorgen dat je in die zoekresultaten terecht komt. Met lokale SEO zorg je ervoor dat jouw website goed scoort in Google en dat je goed vindbaar bent. Dit in combinatie met de locatie waar jouw bedrijf zicht bevindt.

Hoe zet je lokale SEO in?

Maar hoe zorg je er nou voor dat je met lokale SEO bovenaan in die zoekresultaten komt te staan? Bekijk hier onze drie tips.

Tip 1: Google Mijn Bedrijf

Je zoekt op Google naar ‘beste restaurant’. Wat opvalt is dat de gegeven resultaten allemaal in de buurt zijn. Dat komt omdat Google weet waar jij je bevindt. Google zal daardoor lokale restaurants laten zien. Als bedrijf kun je hierop inspelen en klanten aantrekken die in je omgeving zijn.

De belangrijkste stap hiervoor is het opzetten van een Google Mijn Bedrijf-pagina. Door middel van deze pagina kan jij ervoor zorgen dat je hoog in de zoekresultaten van Google scoort. Bij je Google Mijn Bedrijf-account kan je beheren hoe jouw bedrijf wordt weergegeven in de lokale zoekresultaten. Verder kunnen potentiële klanten zien hoe ver ze verwijderd zijn van je bedrijf en kunnen ze direct contact opnemen. In je account kan je aangeven wat voor product of dienst je organisatie biedt. Dit moet je invoeren om de vindbaarheid van je bedrijf te vergroten. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw website eerder naar voren komt wanneer een potentiële klant jouw product of dienst invoert in Google.

Tip 2: Lokaal optimaliseren

Een lokaal zoekwoordenonderzoek helpt ook bij je lokale vindbaarheid. Bij het zoekwoordenonderzoek breek je de producten of diensten die je aanbiedt op. Vervolgens probeer je deze op zoveel mogelijk manieren te omschrijven. Denk bijvoorbeeld bij een restaurant aan de verschillende maaltijden: ontbijt, lunch, diner en borrelen. Bij elk aanbod ga je zoeken naar woorden die dit omschrijven. Hierbij kan je kijken naar de manier waarop klanten hiernaar zouden zoeken. Wat typen klanten in de zoekbalk? Wat is het probleem waar ze mee zitten? Wat is de oplossing? Zo kom je uiteindelijk op de juiste lokale zoekwoorden voor jouw bedrijf.

 

zoekwoorden-restaurant-lokaal

Deze lokale zoekwoorden moet je gaan verwerken in je website. Hierbij kan je verschillende landingspagina’s aanmaken. Bied jij bijvoorbeeld diensten op meerdere locaties aan? Dan kan je voor elke locatie een aparte pagina aanmaken. Op deze manier kan jij elke pagina optimaliseren voor het lokale zoekwoord. Let wel op dat niet op elke pagina dezelfde tekst komt te staan! Dit herkent Google namelijk als dubbele content op je website en dat werkt nadelig voor jouw positie in Google.

Tip 3: Content

Als laatste is het plaatsen van actieve en unieke content belangrijk om je lokale zichtbaarheid en online verkopen te vergroten. Je moet regelmatig nieuwe content plaatsen en de huidige content bijhouden. Hierbij kan je denken aan regelmatig blogberichten toevoegen. Zo vergroot je de hoeveelheid unieke content op de website. Let wel op dat deze blogberichten ook relevant zijn voor de lokale omgeving!

 

Met deze tips weet jij precies hoe je online op moet vallen door middel van lokale SEO. Kom je er niet helemaal uit? Geen zorgen, daar zijn wij voor! Neem gerust contact met ons op!