Je oude content waardevol maken? Zo doe je dat

Krijgen jouw pagina’s geen hoge posities in de zoekresultaten van Google? Terwijl je uren en uren bezig bent geweest met het schrijven van teksten? Geen nood! Door kleine aanpassingen te maken kun je content gemakkelijk hergebruiken. Denk hierbij aan nieuwe invalshoeken aanbieden op verschillende momenten en  kanalen. Het voordeel is dat je geen compleet nieuwe content hoeft te schrijven. Benieuwd naar de voordelen van content hergebruiken? Lees het in dit artikel. 

Tips voor jouw content

Als we content delen, denken we vaak dat de geplaatste content is gezien. In de meeste gevallen is dit niet het geval. De content wordt door drukte, geen interesse of andere prikkels niet door iedereen gezien of gelezen. We worden de gehele dag overspoeld met informatie. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd even geconcentreerd bent. Het ene moment scroll je zonder doel door en het andere moment spreekt de titel je niet aan om verder te lezen. Om het maximale rendement uit je content te halen kun je dit op een slimme manier hergebruiken. De voordelen voor jou op een rij zijn:  

 

  • Besparing van tijd en energie 
  • Het rendement wordt hoger 
  • SEO  wordt  verbeterd 
  • De geplaatste content veroudert niet 
  • Bezoekersaantallen wordt verhoogd 

 

Kijk goed naar je beste artikelen en welke content nog steeds relevant is. Vraag jezelf af: wil je er meer over zeggen? Kun je het actualiseren? Is het mogelijk om het aan te bieden via een ander kanaal? Hieronder staan vijf tips waar je vandaag mee aan de slag kunt. Succes!   

 

Tip 1: Actualiseer je content

Denk hierbij aan het toevoegen van actuele cijfers of het doorverwijzen naar het onderzoek en/of de bron. Het zorgt ervoor dat de relevantie van jouw content stijgt. Vaak helpt het ook om feitjes toe te voegen, omdat het makkelijker te lezen is voor de bezoeker. Als laatst kun je nieuwe onderdelen toevoegen zoals een nieuwe titel, afbeelding en/of omschrijving.

 

Tip 2: Kies een nieuwe indeling

Geef je content een nieuwe manier van uiting. Er zijn talloze opties voor een nieuwe indeling, kies wat het beste past bij je thema. Voorbeelden van opties zijn een infographic, poll, webinar, quiz, et cetera. Past dit voor alsnog niet bij je thema? Zorg er dan voor dat je tenminste een nieuwe intro, omschrijving en/of samenvatting hebt.

 

Tip 3: Voeg ervaringen toe

Door ervaringen toe te voegen raakt de lezer geïnteresseerd. Ervaringen hoeven niet altijd van een expert te zijn, je kunt ook je persoonlijke ervaring schrijven en toevoegen. Het is uiteindelijk van belang dat de tekst prikkelend is geschreven. Naast je persoonlijke ervaring kun je ook kiezen voor een interview van een expert, een succesverhaal of vraag je volgers om tips en gebruik deze uiteindelijk als input voor jouw content. Het laatste voorbeeld is een uitstekende manier van interesse opwekken. 

 

Tip 4: Splits je content op 

Verwijs door naar eigen geschreven artikelen die je eerder hebt geschreven. Let erop dat de artikelen gerelateerd zijn aan elkaar. Het zorgt voor meer zichtbaarheid naar je artikelen toe en daarnaast is het waardevoller voor de lezer. Het is een manier om meer rendement te halen uit eerder geschreven artikelen. Splitsen van content kan ook door een nieuwe blog te maken waarin je de definitie geeft van een vakterm. Een wat creatievere manier om content te hergebruiken is het opnemen van een korte video. Je kunt de korte video gebruiken als een intro video voor de blog. Door dit te delen op je andere sociale kanalen zorg je voor meer verkeer naar je content toe.

 

Tip 5: Ander moment via een ander kanaal

Opnieuw aanbieden op een ander moment zorgt ervoor dat je nieuwe volgers het kunnen lezen. Een handige manier als je in één keer een stuk meer volgers hebt. Je kunt ook kiezen om de content te delen op een ander kanaal. Ga je meer foto’s delen in plaats van tekst? Kies dan voor Instagram. Is het juist van belang dat de tekst wordt gelezen en zit je doelgroep op Facebook? Kies dan voor dat kanaal. Denk daarnaast ook over de tijd dat jij content deelt. Is je doelgroep wel wakker? Zitten ze op dat moment op het internet? Et cetera.

 

Conclusie 

Hopelijk helpen de bovenstaande tips je om in het vervolg tijd en energie te besparen. Elke tip geeft andere voordelen voor jouw content, je spreekt namelijk steeds een andere doelgroep aan. Het bereik wordt vergroot en de mensen die je content al hebben gezien, pikken de informatie door herhaling beter op. Start vandaag nog en doe er je voordeel mee.