Instagram is eigenlijk een heel gek platform als we kijken naar de marketingmogelijkheden. Je zult namelijk niet zo snel directe verkopen binnen halen vanuit het platform, in vergelijking tot Facebook. Het platform leent zich namelijk vooral voor branding en interactiviteit. Zo zul je Instagram marketing dus voornamelijk gebruiken om een ijzersterk merk neer te zetten. Ondanks het feit dat je niet direct winst gaat maken, zal het verstevigen van je merk op de lange termijn zeker winstgevend zijn.

Waar zet je Instagram marketing voor in?

Elk social media platform heeft zijn eigen sterke en zwakke kanten. Het is essentieel om deze sterkten en zwaktes te kennen. Hierdoor kun je zo optimaal mogelijk gebruik maken van het medium. Zo is Instagram bijvoorbeeld uitstekend geschikt om visuele content te delen om zo je merkbeeld (imago) te versterken. Daarentegen is het platform niet geschikt om heel verkoopgericht aan de slag te gaan. Hier zullen bezoekers eerder op afknappen. Instagram is namelijk meer een medium waarop je accounts volgt waarvan jij de visuele content aantrekkelijk vind. Wel kun je ze motiveren door het maken van de juiste content.

De grootste kracht van Instagram is dus wat het platform kan doen voor je imago. Maak jij de mooiste horloges, of ga je elke vrijdag een rit maken met je collega’s op de racefiets? Laat het je doelgroep zien. Met de verschillende mogelijkheden van Instagram om foto’s en video’s te schieten en te delen heb je daar een perfect platform voor.

Ik wil meer weten over Instagram

We kunnen op één pagina natuurlijk niet alle ins-and-outs van Instagram behandelen. Maar we hebben wel een ontzettend mooi kantoor (met comfortabele banken) waar we je alle voordelen van Instagram kunnen laten zien. Geen tijd om langs te komen? Naast comfortabele banken hebben we ook een heleboel telefoons!