Als je een containerservice bedrijf hebt en bent gevestigd in Arnhem, dan is het voor jou belangrijk om binnen Google zo hoog mogelijk te staan op het zoekwoord “Container huren Arnhem”. Leg je bijvoorbeeld PU gietvloeren in Lienden? Dan wil je zo hoog mogelijk staan op het zoekwoord “Gietvloeren Lienden”. Maar hoe kom je toch eigenlijk hoger in Google? Dat kan op twee verschillende manieren!

Hoger in Google door te adverteren

De niet-organische manier (lees: betaalde manier) om hoger in Google te komen wordt ook wel SEA genoemd. Vol uit: Search Engine Advertising. Oftewel zoekmachine adverteren. Wat je hiervoor nodig hebt is kennis van Google Ads en advertentiebudget. Echter is het nadeel van SEA dat zodra je stopt met adverteren, je niet meer bovenaan staat in Google. Met Google Ads kan je bieden op zoekwoorden. Je positie binnen de SEA resultaten is afhankelijk van de kwaliteitsscore en het budget.

 

Hoger in Google op een organische manier

Nu gaan we het hebben over SEO. Het optimaliseren van je website voor de zoekmachine. Let op: ik zeg zoekmachine en geen Google!  Er zijn meer zoekmachines naast Google. Denk bijvoorbeeld aan Bing en Yahoo.

Maar omdat jij wilt weten hoe je hoger in Google komt gaan we het daar nu over hebben. Google kijkt naar verschillende factoren als ze je website wilt beoordelen voor de ranking binnen haar zoekmachine. Namelijk naar de techniek, content, linkbuilding en social media. Elk onderdeel van SEO kan op haar eigen manier worden verbetert, zodat jij hoger in Google komt:

  • Beter linkbuildingprofiel;
  • meer kwalitatieve likes op social media;
  • geoptimaliseerde techniek van de website;
  • geoptimaliseerde SEO-teksten.

Omdat SEO bestaat uit meerdere factoren kost het veel meer tijd en geld dan SEA. Ook zie je de resultaten van SEO lang niet zo snel als de resultaten van SEA. Wil jij weten wat de verbeterpunten zijn van jouw website? Of waar jij je nou meer op moet gaan richten? SEO of SEA? Check dan onze gratis SEO-scan zodat jij weet hoe je hoger in Google gaat komen!