Google Mijn Bedrijf

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is de spil voor lokale vermeldingen in Google Search, Google Maps en Google Mobile. Bedrijven kunnen met Google Mijn Bedrijf een vermelding maken die het adres en bedrijfsgegevens bevat die Google vervolgens gebruikt voor de weergave in Google Search, Google Maps en Google Mobile. Het op de juiste manier invullen van de gegevens is dan ook van het grootste belang als je als ondernemer met je bedrijf gevonden wilt worden door mensen en klanten uit de directe omgeving van je bedrijfslocatie.

In Google Mijn Bedrijf kunnen bijvoorbeeld de bedrijfsgegevens, branche en het servicegebied worden aangegeven. Ook kunnen eigen foto’s toegevoegd worden aan de lokale vermelding op Google Maps.

Devices Google Mijn Bedrijf

Local Search

Het internet wordt steeds groter en complexer en dit geldt ook voor Google ’s zoekmachine. Om te begrijpen wat Google Mijn Bedrijf is moeten we eerst bekend zijn met de term local search. Lokaal gevonden worden is voor bijna iedere onderneming van essentieel belang. Deze noodzaak is de laatste jaren nog een stuk groter geworden nu Google zowel bij het gebruik van een computer, laptop en smartphone altijd de vermoedelijke locatie van het apparaat bepaalt en daar de zoekresultaten op aanpast.  Meer dan de helft (55 procent) van het zoekvolume wereldwijd bestaat overigens al uit mobiel zoekverkeer. Het mobiele scherm is dus niet langer het tweede scherm. Het is het eerste scherm geworden!

Google Mijn Bedrijf biedt ondernemingen de mogelijkheid om op eenvoudige manier alle voor local search benodigde gegevens op te geven.

En nu?

Ga naar naar de website van Google Mijn Bedrijf, log in met je Google-account en en vul je bedrijfsgegevens in. Upload je logo en een foto van het pand en vul zo veel mogelijk gedetailleerde informatie is. Hoe beter de kwaliteit van de informatie die je opgeeft, des te meer mensen uw bedrijf zullen weten te vinden via Google Search, Google Maps en Google Mobile!