Google Mijn Bedrijf: 10 tips en technieken

Google Mijn Bedrijf is een tool om jouw onderneming beter zichtbaar te maken binnen de zoekresultaten van Google. Het is het blok extra informatie die je te zien krijgt als je jouw bedrijfsnaam intypt op Google. Een goed ingevuld Google Mijn Bedrijf profiel zorgt dat bezoekers al jouw bedrijfsinformatie in één oogopslag kunnen vinden. Het wordt ook wel het online visitekaartje binnen Google genoemd. Naast een extra informatie plek binnen de zoekresultaten heeft Google Mijn Bedrijf nog meer voordelen. Waarom en hoe jij de tool van Google kunt gaan gebruiken lees je hier onder..

Waarom Google Mijn Bedrijf?

Een volledig ingevuld Google Mijn Bedrijf  profiel geeft de bezoeker meteen alle informatie over jouw onderneming. Ze kunnen direct contact opnemen, de routebeschrijving opvragen en zien of je vandaag wel geopend bent. Het vergroot dus niet alleen de vindbaarheid van je website maar ook de vindbaarheid van je bedrijfslocatie. Een juist ingevuld profiel zorgt er voor dat klanten jou op meerdere plekken binnen de zoekresultaten tegen kunnen komen. (Google Maps en organische zoekresultaten).

 

 

 

10 tips en technieken: Google Mijn bedrijf

Reviews zijn voor Google erg belangrijk. Ze bepalen deels hoe goed je website scoort op het gebied van SEO. De mogelijkheid voor jouw klanten om een review te schrijven is er pas wanneer je een Google Mijn Bedrijf hebt ingevuld. Daarnaast zijn de reviews die op Facebook zijn geschreven ook zichtbaar binnen het profiel.

Hoe werkt de Mijn Bedrijf Functie van Google en hoe stel je deze in?

Het kan zijn dat Google automatisch¬†een Mijn Bedrijf profiel voor jou heeft gegenereerd. Deze kan je claimen en aanpassen naar jouw wensen. Is een Mijn Bedrijf pagina nog niet geclaimd dan kan je dat zien aan “Dit bedrijf claimen”. Dit is een link naast de regel “Een bewerking voorstellen”. Google is best streng als het gaat om het verifi√ęren van je Mijn Bedrijf profiel. Ze willen er zeker van zijn dat jij bij het bedrijf hoort.

Het verifi√ęren van een bestaand Mijn Bedrijf profiel kan op drie verschillende manieren:

  • Via de telefoon word je gebeld en hoor je de code
  • Via de mail¬†krijg je een bericht waar de code in staat.
  • ¬†Via de post krijg je een brief van Google waar de code in staat.¬†Het duurt ongeveer drie weken voordat je de code binnen hebt.

Ik raad aan om een bestaand Mijn Bedrijf profiel te verifi√ęren via de mail of via de telefoon. Dit is een stuk sneller dan het verifi√ęren via de post. Het verificatieproces van¬†een nieuw Google Mijn Bedrijf pagina moet¬†via de post.

Zodra je geverifieerd bent kan je aan de slag met jouw Google Mijn Bedrijf! Vul alle informatie zorgvuldig in en vergeet niet alle foto’s toe te voegen. Wanneer Google de wijzigingen heeft geaccepteerd is jouw online visitekaartje te vinden binnen de zoekresultaten.