Veel marketeers en MKB’ers vragen zich af of in Google adverteren wel werkt voor hun bedrijf. Het antwoord hierop is ‘Ja, het werkt’.  Voor bijna elk type onderneming is online adverteren effectief. In sommige gevallen wegen de tijd en geld die je moet investeren om op bepaalde zoekwoorden bovenaan in Google te komen niet op tegen het resultaat. Of de concurrentie is simpelweg te groot. In die gevallen kan adverteren via Google wel een wezenlijk onderdeel zijn van je zoekmachine marketing strategie.

Waarom je Google Ads moet gebruiken…

In Google adverteren gaat altijd via Google Ads, het online advertentieprogramma van de zoekgigant. Het is een complex programma waarin je nogal snel de draad kwijt raakt en eventuele vergissingen veel geld kunnen kosten. Echter, dat weegt bij lange na niet op tegen de positieve kanten van een effectieve Google Ads campagne.

  • Flexibele instellingen
    Adverteren in Google is flexibel. Dat wil zeggen dat de mogelijkheden praktisch eindeloos zijn. Je kunt precies bepalen hoe, wanneer en aan wie je je advertenties toont. Het o.a. selecteren van een nauwkeurig gedefinieerde  doelgroep maakt Google Ads ontzettend effectief.

 

  • Meetbaar rendement
    In tegenstelling tot traditionele manieren van adverteren kun je het effect van Google advertenties exact in kaart brengen. We kunnen in één oogopslag zien hoe vaak er geklikt wordt.  Uiteindelijk weet je precies in hoeverre je investeringen zich uitbetalen in leads en/of verkopen.

 

  • Snelle resultaten
    Het kan weken of zelfs maanden duren voordat de resultaten van je reguliere zoekmachine optimalisatie zichtbaar zijn. Met Google Ads niet. Je kunt er mee beginnen en je advertenties zijn meteen in de zoekresultaten te vinden. Dat maakt online adverteren ideaal voor startende ondernemingen.

Kortom, in Google adverteren kan je online marketing activiteiten naar een hoger plan tillen. Wij hebben de kennis en expertise in huis om een effectieve Google Ads campagne voor je op te zetten en uit te voeren. Neem vrijblijvend contact op en ontdek waar je kansen liggen!

 

Wat zijn de Google Ads kosten?

Hoeveel je uit geeft aan het adverteren in Google bepaal je voor een groot deel zelf. Google Ads werkt voornamelijk via Pay Per Click (PPC). Dat houdt in dat je alleen betaalt wanneer iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt. De gemiddelde kosten per klik verschillen wel van elkaar. De prijzen zijn deels afhankelijk van de concurrentie. Stukje marktwerking. Door een maximum bod in te stellen kun je zelf bepalen hoeveel je wilt betalen per klik en wat je maximaal per dag uit wilt geven.

 

Display advertising

Display advertising is een vorm van online adverteren, waarbij je mensen beeldende advertenties toont. Deze vorm van online adverteren wordt vaak gebruikt in combinatie met remarketing, waarbij je je advertenties alleen laat zien aan mensen die op de één of andere manier al eens belangstelling hebben getoond in je product of bedrijf en je website hebben bezocht. Op deze manier tover je geïnteresseerden alsnog om tot klanten. De advertentiekosten betaal je eventueel per duizend weergaven.