Adverteren op Facebook

Wil je jouw nieuwe video laten zien aan alle mannen tussen de 19 en 25 die wonen in Enschede en houden van sporten? Geen enkel probleem voor Facebook. De koningen van data verzamelen dagelijks zoveel informatie, dat je heel (héél!) erg specifiek kan adverteren op het platform. Wist je dit al en wil je beginnen met Facebook advertising? Wij adverteren dagelijks op Facebook en zullen je wat tips en uitleg geven.

SEO marketing voor goede online resultaten | Daizy Media

Er zijn twee primaire vormen van adverteren op Facebook. Namelijk ‘simpel’ en vanuit het advertentiebeheer:

Basic

Als je een bericht hebt geplaatst op je bedrijfspagina krijg je de optie om deze te promoten. Je krijgt dan de optie om een doelgroep te specificeren en een budget/looptijd te selecteren. That’s it. Lekker simpel en snel, maar niet heel erg uitgebreid. Wil je meer weten over deze optie? Lees dan het eerste deel van onze handleiding voor Facebook adverteren.

 

Advanced (advertentiebeheer)

Hou je van mogelijkheden? Dan zal je echt moeten promoten vanuit het advertentiebeheer. Nu kan je niet alleen bestaande berichten promoten, maar ook talloze nieuwe advertenties aanmaken. Zo kan je het aantal likes op jouw pagina vergroten met een speciale promotie variant van Facebook. Of een video promoten zonder dat je deze hoeft te plaatsen op de pagina zelf. Het advertentiebeheer van Facebook succesvol gebruiken is echter niet zo gemakkelijk. Zo zijn er honderden opties en schakelaartjes die een grote impact hebben op de effectiviteit van de advertentie.

Geen zin om al die opties door te spitten of de perfecte doelgroep in te stellen? Ons team van Facebook experts kent alle in-and-outs van Facebook advertising en helpen je graag! Benieuwd hoe? Je kan ons doordeweeks altijd bereiken op 026 202 23 19!