Waarom email marketing?

Waarom je aan email marketing moet doen? Simpel, het is gewoon ontzettend effectief. Niet iedereen gebruikt Facebook, LinkedIn of Instagram toch? Terwijl elke online consument een e-mailadres heeft en waarvan 91% dagelijks de mail checkt. Uit een onderzoek van Dela Quist blijkt zelfs dat 90% van het webverkeer afkomstig is uit e-mail.

Soorten email marketing

Email nieuwsbrieven – Deze vorm van emailmarketing kennen we allemaal. Een bedrijf stuurt een update die vaak over het bedrijf zelf gaat en probeert zo de klant te binden. Deze nieuwsbrieven zijn niet direct gericht op sales, maar eerder op klantenbinding. Vaak schrijft een ontvanger van een nieuwsbrief zichzelf in voor de nieuwsbrief.

Transactionele e-mails – Zodra een aankoop plaatsvindt, wordt een transactionele email verstuurd met een bevestiging van de aankoop. Deze emails worden gemiddeld 51,3% van de keren geopend, terwijl nieuwsbrieven gemiddeld maar 36,6% worden geopend. Een goede plek dus om upsales uit te voeren. Dit doe je door bijvoorbeeld bijpassende producten (eventueel met korting) aan te bieden in deze e-mail. Kijk bijvoorbeeld eens naar die Zalando Orderbevestiging in je mailbox.

Directe emails – Ofwel directe sales zoals nieuwe producten of productkorting. Vaak een directe link naar het product met koopmogelijkheden.