De Facebook Stories update

Een foto van een mooi filtertje voorzien en deze delen via je telefoon? Dit was al een tijdje mogelijk met Snapchat en Instagram. Maar Facebook kwam deze week met een nieuw update: Facebook Stories.

Snapchat is¬†de afgelopen jaren enorme gegroeid op alle fronten. Het platform was uniek omdat de foto’s actueel, persoonlijk en tijdsgebonden waren. Je vervelende ouders kunnen niet meekijken en het is bij uitstek h√©t social media kanaal onder de¬†jongeren. Vorig jaar, om precies te zijn op 2 augustus, lanceerde Instagram haar eigen ‘Stories’ variant. Het was vanaf dat moment ook mogelijk om je foto’s te delen op je Instagram verhaal. Zo¬†zag je al snel dat de foto’s die op Snapchat werden geplaatst ook hun weg naar Instagram vonden. Betekend dat dat we met de nieuwe Facebook update de foto ook voor een 3e keer gaan zien op het verhaal op Facebook?

Wat is Facebook Stories eigenlijk?

Iedereen kent de mogelijkheden van Facebook, toch? Je tijdlijn bekijken, een fotootje uploaden of reageren op de nieuwe status van je oom. Het is allemaal mogelijk! Is het je opgevallen dat er sinds 29 maart nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd? Links bovenaan in de app staat nu een camera icoontje.¬†Als je hier op klikt kan je een foto maken en deze kan je direct op je tijdlijn of in je verhaal plaatsen.¬†Daaronder staat een knop met ‘direct’. Met deze functionaliteit is het mogelijk om een vriend of vriendengroep een foto te sturen die voor niemand anders zichtbaar is. Naast ‘direct’ staan jouw Facebook buddies¬†die iets hebben gedeeld op hun Facebook Story. Als je hier op klikt kan je voor een aantal seconden (dit wordt ingesteld door de gebruiker) de foto bekijken!

 

Om in een aantal woorden uit te leggen wat Facebook Stories nou precies is: De functionaliteiten van Snapchat ingebouwd in Facebook. Fotootje maken, filter eroverheen en delen maar.

Verschillen tussen Facebook Stories en Snapchat

Toch zitten er een aantal verschillen tussen Facebook Stories en Snapchat. Wat al snel opvalt is dat het aantal filters bij Facebook Stories een stuk groter is. Snapchat rouleert altijd met een 10-tal filters. De populairste kwamen vaker terug maar elke paar weken waren er andere filters te gebruiken. Bij Stories op Facebook kan je vanaf dag 1 al gebruik maken van ongeveer 30 filters. Dit kan een reden zijn om de Facebook variant te gebruiken i.p.v. de Snapchat variant.

 

Daarnaast is een groot verschil¬†dat men op Snapchat vooral communiceert met vrienden en kennissen. Het gemiddelde aantal vrienden op Snapchat ligt ongeveer op 30-40. Het aantal vrienden op Facebook ligt vele malen hoger, op ongeveer 500. De vrienden die mensen voornamelijk¬†op Facebook hebben zijn daarnaast ook familieleden, collega’s of buren. Denk dus goed na welke foto je waar plaatst. De gekke foto tijdens het stappen kan je dus beter voor Snapchat bewaren;).

Verschillen tussen Facebook Stories en Instagram Stories

Facebook Stories en Instagram Stories lijken verschrikkelijk veel op elkaar. Dit komt omdat Instagram in 2012 is overgekocht door Facebook. Het grote verschil tussen Facebook Stories en Instagram Stories zijn de filters. Op Instagram Stories kan je niet echt gebruiken maken van de filters die wij kennen op Snapchat en Facebook Stories. Het is wel mogelijk om een hoedje, een emoticon of een vlaggetje toe te voegen maar de interactieve filters kent Instagram Stories niet.

 

Als bedrijf zijnde is Facebook Stories nog niet aantrekkelijk. Het is namelijk nog niet te gebruiken als bedrijven pagina, alleen met een persoonlijk profiel kan je de functionaliteit gebruiken. Wil je als bedrijf gebruik maken van Stories? Zet nu dan vooral in op het gebruik van Instagram Stories.
Omdat de trends ook invloed kunnen hebben op jouw organisatie is het belangrijk dat jullie de nieuwste trends kennen. Is jullie website bijvoorbeeld nog niet klaar voor de switch naar mobile-first of heb je geen social media klantenservice? Ga er zo snel mogelijk mee aan de slag want je consumenten gaan het in 2017 van je verwachten. Hulp nodig bij het aanpassen aan deze trends? Klik dan op onderstaande knop!
Direct contact opnemen!

Facebook Stories: Gebruiken of niet?

Facebook Stories is d√© combinatie van Instagram en Snapchat. De toffe filters die mogelijk waren op Snapchat en de toegankelijkheid van Instagram zijn gecombineerd in √©√©n handig pakketje door Facebook. Het is ontzettend handig dat je geen andere app meer hoeft te gebruiken voor het toevoegen van foto‚Äôs aan jouw story. Wel zijn we benieuwd naar wat voor een soort content onze vrienden, kennissen, familie etc. gaan plaatsen. Wordt het een hoop rotzooi? Gaan mensen √ľberhaupt wel iets plaatsen? Of blijven mensen toch liever Snapchat of Instagram gebruiken? Wij zijn erg benieuwd!

Direct contact opnemen