Content marketing is simpelweg het delen van (relevante) informatie. Door informatie te bieden die voor je doelgroep zinvol is én die gekoppeld zijn aan jouw producten of diensten, wordt er meerwaarde geboden. Hierdoor ontstaat er binding met jouw organisatie. Voor bedrijven is dit een interessante manier van marketing en klantenbinding. Ook het zakelijk bloggen valt onder content marketing.

Het schrijven van relevante blog of nieuwsartikelen om de doelgroep te informeren en te amuseren is steeds populairder geworden. Maar waarom is dit opeens zo belangrijk geworden? Blogs zijn namelijk erg goed voor jouw SEO-waarde en daarmee scoor je hoger in Google!

Klantenbinding en klantretentie

Door het bieden van interessante content ontstaat er klantenbinding en klantretentie met jouw doelgroep. Content die de consument écht helpt is heel belangrijk bij content marketing. Nadat de consument jouw informatieve pagina heeft gelezen én dit bevalt, is de kans groter dat hij of zij ook daadwerkelijk terugkeert (klantretentie). Mocht je de terugkomende consument steeds weer weten te boeien met interessante en relevante content, dan is de kans groot dat er klantenbinding ontstaat. Dit is natuurlijk het ultieme stadium waarin jij wilt dat jouw doelgroep zich bevindt.

Contentkalender

Al jouw content marketing activiteiten inzichtelijk maken? Weten wat je gaat plaatsen en wanneer (en dat vooral niet meer vergeten)? Daar gebruiken wij een contentkalender voor. In de kalender zetten we alle belangrijke aspecten (datum, onderwerp, platformen etc.) zodat iedereen in het team in één document alles kan terugvinden.