Vijf redenen waarom adverteren op Instagram zo effectief is

Google en Facebook, de twee grootmachten van advertenties. Het is makkelijk om als ondernemer te gaan voor de grote platformen die garant staan voor successen. Maar er zijn talloze andere mogelijkheden om jouw boodschap of aanbod bij jouw doelgroep te krijgen. En één daarvan is Instagram. Hier zijn vijf redenen waarom adverteren op Instagram zo effectief is:

1. Hele actieve en engaged gebruikers

De statistieken liegen er niet om. Mensen die op Instagram zitten, gebruiken het platform dagelijks om foto’s te delen, liken en te reageren op elkaar. Sociale platformen zijn natuurlijk gemaakt voor sociale interactie. Het zit zelfs in de naam. Maar op Instagram zijn mensen een stuk actiever dan bijvoorbeeld op Facebook of Twitter. Het bewijs zit in de statistieken:

  • 400 miljoen actieve gebruikers per maand
  • Dagelijks worden er meer dan 80 miljoen foto’s en video’s gedeeld
  • 4,5 miljard likes per dag

2. Visuele content > Tekst

Waar je ook kijkt op het internet tegenwoordig, je komt overal afbeeldingen en video’s tegen. Vrij logisch ook, want visuele content wordt meer geliked, blijft beter hangen en men is eerder geneigd het te delen. Hetzelfde geldt voor jouw advertenties op Instagram. Waarom uitleggen in een alinea wat jouw product doet, als je het ook kan laten zien! En een creatieve advertentie blijft nog meer beter plakken. Dus zorg er voor dat je opvalt in de zee van content.

3. Ontzettend specifiek targetten

In 2012 is Instagram overgenomen door Facebook. En dit zie je terug in de manieren waarop jij jouw doelgroep kan bereiken. Zo kan je een advertentie tonen aan heel Arnhem, of alleen aan alle vrouwen tussen de 24 en 30 die geïnteresseerd zijn in de nieuwste haartrends. Zo kan je targetten op locatie, demografische gegevens, interesses en gedrag. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet betaalt voor weergaven die niet relevant zijn.

4. Easy to learn – Hard to master

Een advertentie verzinnen, maken en publiceren op Instagram is simpel. Zo simpel zelfs, dat je niet eens ervaring nodig hebt in de marketing. En deze advertenties zullen ook nog eens prima scoren. Net als met veel specialismen zal een ervaren marketeer veel meer kunnen halen uit een budget en advertentie. Maar voor ondernemers die een (voorzichtige) duik willen nemen, is het platform perfect geschikt.

5. Jij bent de baas met adverteren op Instagram

Loopt de advertentie minder goed dan verwacht? Geen probleem. Je kan op elk moment de advertentie pauzeren, stopzetten of het budget verlagen. Het is niet zoals vroeger, waar je een fixed price betaalde voor een advertentie in een tijdschrift, en vervolgens niks meer kon aanpassen. Heb je drie advertenties lopen, en twee daarvan lopen een stuk minder? Dan kan je het gehele budget gooien in diegene die wel goed loopt.

Zo zijn er nog wel wat meer redenen waarom adverteren op Instagram echt een fantastische toevoeging is voor jouw online marketing strategie. Wil je wat meer weten over het platform? Stuur ons dan een berichtje op Facebook!