Adverteren op Facebook: 10 tips en technieken

Het gebruik van social is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Social media is steeds meer verweven in alles wat wij doen. Nieuws volg je via Twitter, tweedehands artikelen koop je via Facebook en een baan vind je via LinkedIN. Elk kanaal zorgt er op haar manier voor dat je razendsnel en real-time kan communiceren met de hele wereld. De kracht van social media is vooral dat je zonder belemmering een ontzettend groot bereik kan hebben. Je hebt de vrijheid om naast je eigen mening ook andermans mening te delen. Een enorme hype (ALS Ice Bucket Challenge) creëren of een specifieke doelgroep bereiken door middel van social advertising: het is allemaal mogelijk. Maar wat is Facebook advertising precies? Het is het middels een gesponsord bericht of advertentie het onder de aandacht brengen van je boodschap bij je doelgroep op Facebook.

facebook advertising

Waarom adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook heeft een groot voordeel. Het is mogelijk om een specifieke  groep mensen te bereiken waarvan hun interesses aansluiten bij hetgeen jouw organisatie aanbiedt. Een tweetal voorbeelden hiervan: een advertentie voor trouwjurken wil je alleen tonen bij vrouwen die verloofd zijn en een nieuw online schietspel alleen bij jongens tussen de 13 en 19 jaar oud. Met Facebook advertising is datt mogelijk, daar ligt dan ook de kracht van het adverteren op Facebook. In vergelijking met bijvoorbeeld Google AdWords is Facebook over het algemeen minder prijzig en is het makkelijk om op demografische en gedragsmatige kenmerken te adverteren.

Adverteren op Facebook in de praktijk

Adverteren op Facebook is veruit de meest bekende en gebruikte vorm van social advertising. Je boodschap overbrengen kan op een aantal verschillende manieren. De reguliere advertentie is één van deze manieren. Een reguliere advertentie die aan de rechterzijde van je Facebookprofiel wordt getoond, wordt veelal gebruikt voor websiteconversies of pagina vind-ik-leuks. Naast de de reguliere advertentie zijn er binnen Facebook nog een aantal andere advertentiemogelijkheden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een bericht of evenement te plaatsen op de tijdlijn van een vooraf gedefinieerde doelgroep. Zo wordt naast de mensen die je Facebookpagina al volgen een nieuwe groep bereikt. Het doel hiervan kan bijvoorbeeld het vergroten van naamsbekendheid of het creëren van meer betrokkenheid zijn.

Facebook advertising speelt al een belangrijke rol en gaat in de toekomst nog een veel grotere rol vervullen. Start met Facebook advertising en kom met een nieuwe potentiële doelgroep in contact.

Facebook advertising voor uw bedrijf

Uw doelgroep is gericht te bereiken via de uitgebreide advertentiemogelijkheden van Facebook. Door de 10 tips toe te passen uit het model aan de rechterzijde zult u gegarandeerd succes boeken.