facebook-bedrijfsmanager-aanmaken

Aanmaken Facebook Bedrijfsmanager

Met de Facebook Bedrijfsmanager kunnen je marketinginspanningen op één plek beheert worden. Ook kun je de toegang tot middelen delen met je team, partnerbureaus en leveranciers. 

Met de Facebook Bedrijfsmanager kun je verschillende dingen doen. Deze worden hieronder weergegeven. 

 • Maak en beheer meerdere middelen.
  Met dit hulpmiddel kun jij bijvoorbeeld een Facebook-pagina, Instagram-account, doelgroeplijst of productcatalogus vanaf één plek maken en beheren.
   
 • Beheer gebruikerstoegang en -toestemmingen.
  Je kunt gebruikerstoegang en -toestemmingen beheren voor iedereen die aan je advertentieaccounts, pagina’s en apps werkt. Daarbij houd je het eigendom van al je middelen zelf.
   
 • Volg je advertenties.
  Op Facebook en Instagram kan je gemaakte advertenties volgen. Dit kan via eenvoudige overzichten en gedetailleerde specificaties van je advertentie-uitgaven en weergaven. 

Bovenstaande is wat je kan doen met Facebook Bedrijfsmanagers. Maar hoe maak je een account aan? Volg onderstaande stappen en het is zo gedaan. 

Stap 1: ga naar business.facebook.com 

Zorg er als eerst voor dat je bent ingelogd op je Facebookaccount. Ga vervolgens naar https://business.facebook.comHier zie je rechtsboven de knop ‘Account maken’.  

Stap 2: maak een account aan 

Klik rechtsboven op de knop ‘Account maken’. 

Afbeelding-aanmaken-bedrijfsmanager-stap-2

Stap 3: Vul je gegevens in 

Je krijgt het onderstaande scherm te zien. Hier vul je als eerst je bedrijfsnaam en accountnaam in. Let op dat deze bedrijfsnaam overeenkomt met de openbare naam van je bedrijf. Vervolgens vul je ook je eigen naam in en je zakelijke e-mailadres dat je wil koppelen aan Facebook Bedrijfsmanager. Let op dat dit ook het e-mailadres is dat je ook gebruikt om zaken te doen voor je bedrijf. Zodra je dit juist hebt ingevuld klik je op de knop ‘Volgende’. 

aanmaken-bedrijfsmanager-stap-3

 

Dan kom je op het tweede scherm terecht die eruitziet als de afbeelding onder dit stukje tekst. Hier voeg je de bedrijfsgegevens van je bedrijf toe. Ga je de Facebook Bedrijfsmanager gebruiken om te adverteren? Dan selecteer je onder het kopje ’Zakelijk gebruik’ de optie ’Eigen goederen of services promoten’. Heb je de bedrijfsgegevens juist toegevoegd dan klik je op de knop ’Verder’. 

aanmaken-bedrijfsmanager-stap-3.2

Stap 4: e-mailadres bevestigen 

Je Facebook Bedrijfsmanageraccount is nu aangemaakt. Het enige wat je nog moet doen is het bevestigen van je e-mailadres. Deze bevestigingsmail ontvang je op het zakelijke e-mailadres dat je hebt ingevuld bij stap 3. In de ontvangen e-mail klik je op de knop ‘Nu bevestigen’.  

aanmaken-bedrijfsmanager-stap-4 

Gefeliciteerd! Je hebt nu een eigen Facebook Bedrijfsmanager-account.