aanmaken-facebook-advertentieaccount

Aanmaken Facebook advertentieaccount

Als je wil gaan adverteren op Facebook en/of Instagram heb je een Facebook Advertentieaccount nodig. Deze maak je aan op je Facebook Bedrijfsmanager-account. Je kan onderstaande stappen volgen om een nieuw Facebook Advertentieaccount aan te maken. 

Stap 1: log in op business.facebook.com 

Zorg dat je ingelogd bent op Facebook. Vervolgens ga je naar https://business.facebook.com en log je hier op in.  

Stap 2: ga naar Bedrijfsinstellingen 

Ben je ingelogd dan kom je op de overzichtspagina van je bedrijfsmanager. Hier kun je links in het menu op ‘Bedrijfsinstellingen’ klikken. Als je dit niet ziet staat kan je links boven ook op de vierkantjes klikken. Er opent zich dan een menu met bedrijfstool waar ‘Bedrijfsinstellingen’ ook tussen staat.  

facebook-adverentieaccount-stap-2 

Stap 3: advertentieaccount aanmaken 

Zodra je bij de Bedrijfsinstellingen bent kom je op onderstaande pagina terecht. Links in het menu kun je onder het kopje ‘Accounts’ op ‘Advertentieaccounts’ klikken. Vervolgens kan je op ‘Toevoegen’ klikken. Hier kies je voor de optie ‘Nieuw advertentieaccount’.  

facebook-advertentieaccount-stap-3.1 

In het eerst volgende scherm kies je een naam van je advertentieaccount. Verder moet je de juiste tijdzone en munteenheid instellen. Heb je dit gedaan dan klik je op ‘Volgende’.   

facebook-advertentieaccount-stap-3.2 

Vervolgens kom je op een scherm terecht waar je het advertentieaccount kan koppelen aan een bedrijfsmanager account. Hier kies je voor ‘My business’. Dan wordt het advertentieaccount gekoppeld aan je eigen bedrijfsmanager account.  

facebook-advertentieaccount-stap-3.3 

Daarna krijg je gelijk de mogelijkheid om een persoon of personen toe te voegen aan je advertentieaccount. Je krijgt hier de personen te zien die je ook toegang hebt gegeven tot je Bedrijfsmanager. Wil je een persoon toegang geven? Dan moet je beheerderstoegang geven voor het volledige beheer van het advertentieaccount. Heb je dit gedaan klik je op ‘Toewijzen’.  

facebook-advertentieaccount-stap-3.4 

Heb je op ‘Toewijzen’ geklikt dan krijg je een melding te zien dat je account is aangemaakt. Je dient nu nog wel je betalingsgegevens toe te voegen. Klik hiervoor op ‘Betalingsgegevens toevoegen’.  

facebook-advertentieaccount-stap-3.5 

Stap 4: betalingsgegevens toevoegen 

Je krijgt nu een scherm te zien waar je de betalingsmethode die jouw voorkeur heeft kan selecteren. Facebook biedt hier verschillende mogelijkheden voor. Selecteer de betaalmethode die jij wil en vul de benodigde gegevens in. Heb je dit gedaan dan klik je op ‘Doorgaan’. 

facebook-advertentieaccount-stap-4 

Gefeliciteerd! Je hebt nu een Facebook Advertentieaccount. Dit betekent dat je aan de slag kan gaan met adverteren op Facebook en Instagram.