7 Tips voor LinkedIn Adverteren

LinkedIn is bezig met een flinke opmars. De mogelijkheden met LinkedIn adverteren zijn groot en je kan er erg specifiek mee targeten. Met deze 7 tips helpen wij jou op weg om je LinkedIn budget beter te spenderen en je campagne tot een succes te brengen.

Binnen LinkedIn zijn er meerdere manieren om te adverteren:

  • Advanced Ad Targeting
  • Sponsored Content
  • Text Ads
  • Sponsored InMails
  • Display Ads (Alleen op project basis)
  • Dynamic Adcs (Alleen beschikbaar via een account-team bij LinkedIn)
  • Account-Based Marketing (Alleen beschikbaar via een account-team bij LinkedIn)

We gaan niet alle opties in dit blog behandelen. Waarom niet? Omdat we alleen de de advertentiemogelijkheden gaan behandelen die voor jou relevant zijn. Bij Display Ads gaat het om budgetten van tienduizenden euro’s en dat ga jij (waarschijnlijk) niet gebruiken voor je LinkedIn campagne. Dus geven we je 7 tips geven voor Text Ads en Sponsored Content omdat je deze opties waarschijnlijk het meest gaat gebruiken.

Tip 1: Gesponsorde content vs. Tekstadvertenties

Wil je je pagina promoten en je waardevolle content delen met een groter publiek? Ga dan voor “Gesponsorde content”. Wil je meer bezoekers naar je website? Ga dan voor “Tekstadvertenties”.  Erg belangrijk: tekstadvertenties zijn alleen beschikbaar op desktop. Gesponsorde content is voor zowel dekstop als mobiel. Gesponsorde content heeft net zoals tekstadvertenties ook een optie voor het verzamelen van leads d.m.v. formulieren!

Tip 2: Doelgroep! Wie wil je bereiken?

Voordat je begint met adverteren moet je duidelijk hebben wie je wilt bereiken en waar deze mensen zich bevinden. Wil je focussen op de provincie Gelderland? Of juist niet? Denk daarnaast goed na over bedrijf, bedrijfstak, bedrijfsgrootte, functietitel, functie, senioriteitsniveau, scholen, studierichtingen, titels, vaardigheden, groepen, geslacht, leeftijd en aantal jaren ervaring. Dit zijn namelijk allemaal specifieke criteria waarop je jouw ideale doelgroep kan selecteren!

Tijdens het invullen van de doelgroep zie je aan de rechterkant een kopje met “Uw geschatte doelgroep”. Hieronder staat het verwachte aantal LinkedIn-leden die je kan bereiken met deze instellingen. Test eerst met een grotere doelgroep voordat je met een hele specifieke doelgroep gaat werken!

Tip 3: De juiste instellingen voor LinkedIn adverteren

Bij het selecteren van jouw doelgroep kan je onderaan twee opties aan of uit zetten. Als dit een van je eerste LinkedIn campagnes is dan raden we je aan om de optie: “Bezorg mijn campagne aan mijn doelgroep buiten de LinkedIn-feed” aan te zetten en de optie “Bereik een bredere doelgroep met uw campagne door uw criteria uit te breiden met de functie doelgroep uitbreiden” uit te zetten! Waarom? Met de laatste optie kan je je statistieken vervuilen omdat LinkedIn zelf een grotere doelgroep gaat selecteren. Hierdoor weet je dus niet meer of jouw targeting werkt of juist niet.

Tip 4: Vraag in 5 minuten €50 gratis LinkedIn advertentiebudget aan

LinkedIn wilt dat jij gaat experimenteren met het adverteren op haar platform. Daarom geeft LinkedIn jou gratis advertentiebudget. Check hier hoe je in een paar simpele stappen naar €50 gratis advertentiebudget voor LinkedIn.

Tip 5: Betalen per klik (CPC) vs. betalen per 1000 impressies (CPM)

Betalen per klik, oftwel Cost-per-Click is niet beter dan betalen per 1000 impressies (Cost-per-thousand). Het is afhankelijk van je doel en welke advertenties je gebruikt. Wel kan ik je dit meegeven:

  • Wil je met je advertenties meer bezoekers naar je website die je contactformulier invullen? Kies dan voor CPC!
  • Wil je met je advertenties zoveel mogelijk mensen bereiken en is je doel branding en awareness? Kies dan voor CPM!

Tip 6: Test, test, test, test… en test!

Iedere doelgroep is anders. Met LinkedIn adverteren zijn de targeting mogelijkheden ontzettend specifiek. Je weet daarom niet van tevoren hoe je advertenties het gaan doen. Experimenteer met verschillende advertentievormen, advertentiecombinaties en doelgroeptargeting!

Tip 7: Zo bespaar je op je advertentiekosten!

LinkedIn zal altijd een aanbevolen bod doen (zie afbeelding hieronder). Als je start met het opzetten van een campagne ga dan altijd net een paar cent boven het minimum bod zitten en bied niet het aanbevolen bod. Merk je dat je advertenties niet vaak vertoond worden? Schroef je bod langzaam op om erachter te komen wat het minimale bod is voor het maximale resultaat!

 

Met deze 7 tips kan je zelf aan de slag met LinkedIn adverteren. Je kan erg specifiek targeten. Zo specifiek is op geen ander platform mogelijk. Daarom raad ik het je aan om zo snel mogelijk te starten met het adverteren op LinkedIn. Loop je ergens tegenaan of lukt het je niet met het aanvragen van het gratis advertentiebudget? Ik sta voor je klaar. Succes!