social media voor bedrijven

5 social media tips voor bedrijven

Social media brengt veel mogelijkheden met zich mee. De ontwikkeling gaan razendsnel en het is bijna niet meer bij te houden. Met je bedrijf opvallen op social media kan daarom ook een uitdaging zijn. Vooral in deze tijd. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat je inspireren door de volgende social media tips voor jouw bedrijf (of persoonlijk account). 😉

Canva: Dé gratis design tool.

Canva is een gratis tool voor foto’s en grafisch ontwerp. Ook als jij geen echte designer bent, is deze tool ideaal voor jou. In de gratis versie heb je veel mogelijkheden om zo jouw ontwerpen op te zetten. Zo kun je kiezen waarvoor jij een ontwerp maakt en Canva geeft je gelijk het juiste formaat en een hele reeks aan templates waar jij uit kunt kiezen. Dit maakt Canva gemakkelijk in gebruik en kan deze tool je ook de nodige inspiratie geven! Benieuwd? Neem een kijkje op Canva.

Houd je merk in gedachte

Natuurlijk is het belangrijk bij social media, dat jouw merk herkenbaar naar voren komt. Denk hierbij aan de font (lettertype) en kleurgebruik. Zo zijn er verschillende aspecten wat jouw merk herkenbaar maakt. Weet je niet wat jouw merk herkenbaar maakt? Doe een steekproef. Zo kun je nog eens nieuwe kant van je merk ontdekken.

Meer bereik? Instagram hashtags!

Hashtags. Ze staan niet altijd even mooi of leuk bij je post, maar ze kunnen zeker van toegevoegde waarde zijn voor je bereik. Natuurlijk zijn er genoeg manieren om de hashtags een leuke manier aan je post toe te voegen! Mensen zijn namelijk altijd op zoek naar content en hashtags kunnen ervoor zorgen dat jij weer een nieuw bereik genereert met jouw post. Zo heeft een bericht met minstens één Instagram hashtag 12,6% meer betrokkenheid dan een bericht zonder een hashtag.

Op Instagram kun je maximaal 30 hashtags gebruiken. Wanneer je optimaal gebruik wil maken van je bereik kun je dan ook een groot aantal hashtags aan je post toevoegen. Het is uiteraard ook afhankelijk van je doelgroep of dit ook werkelijk wel voor jou van toepassing zou zijn. Het is een kwestie van testen en meten wat het beste werkt. Volgens diverse onderzoeken werken 10 tot 20 hashtags het beste om een groter bereik te genereren.

social tips voor bedrijven

Een bericht met minstens één Instagram hashtag genereert 12,6% meer betrokkenheid!

Hoe gebruik je hashtags?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden in het kiezen welke hashtags jij toevoegt aan je bericht. We korten het voor nu even in tot vier soorten hashtags, waarmee je al een hele reeks aan relevante hashtags kunt samenstellen.

 1. Je eigen hashtag
  Deze hashtag verteld wat over je merk. Vandaar dat deze ook wel de merk hashtag wordt genoemd. Zo kunnen je volgers ook jou gemakkelijk taggen en kun je later ook weer gemakkelijk monitoren wie jou heeft benoemd op social media!
 2. Trending hashtags
  Hier kijk je naar de populairste hashtags die op het moment worden gebruikt. Dit een ideale manier om een groot bereik te genereren, maar het nadeel is dat er ook veel mensen zijn die deze tag gebruiken.
 3. Content hashtags
  Deze tags tags vertellen wat over het bericht dat je hebt gepost. Vergeet hier ook niet de locatie mee te nemen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: #supportyourlocal #interieur #arnhem.
 4. Branche hashtags
  Hier kijk je naar de branche van de post. Vanuit welke branche vertel jij je verhaal en wie spreek jij aan? Daizy Media gebruikt bijvoorbeeld de hashtag #onlinemarketing en #socialmedia.

 

Studio voor makers: gemakkelijk je berichten inplannen

Zoals je misschien al weet, kun je bij Facebook je berichten inplannen. Zo kun je met Studio voor makers ook je Instagram berichten inplannen. Dit geldt voor de algemene post en IGTV (Instagram TV), dus geen Instagram Stories.

Deze tool kent misschien nog wat gebreken, maar voor het inplannen is het een prima tool die ook nog eens gratis is. Let dus bij het inplannen op dat jij je Facebook en Instagram berichten wel apart gepubliceerd. Dan weet je zeker dat je bericht op het juiste moment online komt. Dan weet je zeker dat je bericht wordt gepubliceerd op het moment dat jij zou willen.

De vele mogelijkheden van Instagram zelf

Je hebt niet voor alles een aparte tool nodig. Instagram heeft veel opties in de app zelf, waar jij overal en direct gebruik van kunt maken. Weet je even niet wat je gaat posten? Bekijk eens de mogelijkheden die je bij je Stories kunt toevoegen. Het kan je de nodige inspiratie en interactie opleveren! Zo zijn er veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen: Live, Maken, Normaal, Boomerang, Lay-out, Superzoom en Handsfree. Ook kun je gebruik maken van een filters en diverse stickers.

 

Val op met Instagram Fonts

Je aanwezigheid vergroten hoeft niet altijd door middel van advertenties. Denk aan het gebruik van fonts en HOOFDLETTERS. Er zijn diverse font generators voor Instagram ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is Igfonts. Het betekent niet gelijk dat je hoeft te schreeuwen met je font, maar je kunt wel zo net even wat meer opvallen door een deel van je caption met een andere font op te stellen. Let wel op dat het wel leesbaar blijft!